Фільм «Фортеця Маріуполь. Саймон» переміг на Doc Kyiv Fest

Фільм «Фортеця Маріуполь. Саймон» переміг на Doc Kyiv Fest Фото 02.04.2024 13:26 Укрінформ Фільм “Фортеця Маріуполь. Саймон” став переможцем національного конкурсу на кінофестивалі Doc Kyiv Fest.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Маріупольської міськради, передає Укрінформ.

“Переможцем національного конкурсу Doc Kyiv Fest став фільм “Фортеця Маріуполь. Саймон” режисерки Юлії Гонтарук”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “Фортеця Маріуполь. Саймон” – це історія про хлопця з Миколаєва Олега "Саймона" Крісенка, який пішов на війну ще у 2014 році. Після початку повномасштабного вторгнення Росії він опинився на "Азовсталі" у Маріуполі, а потім до травня 2023 року був у полоні. Наразі хлопець проходить реабілітацію.

У міськраді зауважили, що фільм про захисника Маріуполя належить до циклу "Фортеця Маріуполь" про воїнів, які обороняли Маріуполь у повному оточенні протягом 86 днів.

Режисерка фільму Юлія Гонтарук закликала глядачів пам'ятати про те, що більшість оборонців Маріуполя досі залишаються у полоні, а також активно брати участь в акціях на їх підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, український фільм "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова отримав нагороду Гільдії режисерів Америки (DGA Awards).

Маріуполь Війна Військові Кінофестиваль Документальне кіно Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *