Гітару Джона Леннона виставили на аукціон

Гітару Джона Леннона виставили на аукціон 24.04.2024 18:36 Укрінформ Гітару засновника та учасника відомого британського гурту «The Beatles» Джона Леннона, на якій він грав у фільмі «Help!», продадуть на аукціоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews Culture.

Музичний інструмент, який останні 50 років лежав на горищі, буде виставлений на торги в межах розпродажу «Музичні ікони» аукціонного дому Julien`s Auctions. Аукціон відбудеться 29 та 30 травня.

На 12-струнній гітарі Framus Hootenanny під час створення альбому та супроводжуючої комедії «Help!» грали як Леннон, так і Джордж Гаррісон, гітарист культового рок-гурту. Та ж гітара використовувалась під час запису альбому «Rubber Soul» 1965 року.

Наразі орієнтовна ціна гітари Framus Hootenanny становить від 600 до 800 тисяч доларів США. Очікується, її продадуть за набагато більшу суму, яка може перевищити 2,4 мільйона доларів США, – саме за стільки продали гітару Леннона Gibson J160E у 2015 році.

Гітара засновника «The Beatles» буде одним понад 1000 лотів, представлених на розпродажі «Музичні ікони». Там також виставлять сукню Тіни Тернер від Versace, чорну сукню Fendi Емі Вайнхауз, кросівки Onitsuka Tiger Фредді Мерк’юрі, піджак Майкла Джексона та інше.

Як повідомляв Укрінформ, картина австрійського художника Густава Клімта, яку вважали втраченою протягом 100 років і нещодавно віднайшли, буде продана на аукціоні у Відні.

Фото: Cover Images

Аукціон Музикант Гітара

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *