Херсонський драмтеатр покаже вистави у Словаччині та Грузії

Херсонський драмтеатр покаже вистави у Словаччині та Грузії Фото 03.07.2023 13:25 Укрінформ Вистави Херсонського облмуздрамтеатру покажуть у Словаччині та Грузії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Куліша.

«Ми закрили 87/192 театральний сезон і тепер вирушаємо на гастролі!», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Словаччину їде моновистава «Кицька на спогад про темінь» за участю Ольги Бойцової, у Грузію – «Юда» із заслуженим артистом України Сергієм Михайловським. Режисер – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк.

Перший гастрольний показ «Кицьки…» відбудеться 5-го липня в місті Братислава у Драматичній студії Словацького національного театру. Початок – о 19:00.

«Кицька на спогад про темінь» – це моновистава, розповідь жінки-переселенки, у якої своя драматична історія життя. Була родина, чоловік, донька, дім, але не залишилось нічого, окрім маленької кицьки.

В основі сюжету моновистави «Юда» – сповідь Юди, який за 30 срібників продав свого вчителя – Ісуса Христа.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні готуються провести XXV міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» у вересні 2023 року під гаслом «Ми вдома!», частина колективів зможуть виступити в обласному центрі, інші долучаться онлайн.

Фото: wikipedia

Грузія Херсон Культура Театр Словаччина Гастролі

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *