Жерар Депардьє віддає свій Орден Почесного легіону міністерці культури

Жерар Депардьє віддає свій Орден Почесного легіону міністерці культури 17.12.2023 01:43 Укрінформ Французький актор Жерар Депардьє віддає свій орден Почесного легіону в розпорядження міністерки культури Ріми Абдул Малак, яка раніше оголосила про дисциплінарну процедуру, що може призвести до відкликання цієї нагороди.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві адвокатів актора, оприлюдненій у суботу ввечері у французьких медіа.

«Чи міністерка не завдає таким чином ще одного удару по вже вмираючій презумпції невинуватості?" – запитують юристи Депардьє. Вони також сумніваються, чи є "така активна участь у переслідуванні та медійному самосуді" справжньою функцією міністерки культури.

Жерар Депардьє з 2020 року перебуває під слідством у справі про зґвалтування за скаргою акторки Шарлотти Арну. Другу скаргу на сексуальне насильство подала актриса Елен Даррас, вона стосується подій на знімальному майданчику в 2007 році, Усі звинувачення актор заперечує.

Практично одночасно з поданням другої скарги на телеканалі France 2 вийшов епізод програми з документальними кадрами, на яких актор робив сексуальні та сексистські коментарі під час поїздки до Північної Кореї у 2018 році.

Жерар Депардьє був нагороджений орденом Почесного легіону президентом Франції Жаком Шираком у 1996 році. Ця нагорода, заснована імператором Наполеоном I на початку 19століття , нагороджує цивільних і військових за дії та заслуги перед Францією.

Кодекс Легіону честі передбачає, що поведінка, яка їй суперечить, може призвести до догани, тимчасового відсторонення або виключення з ордену.

Раніше ,13 грудня, актора позбавили лицарського звання та виключили з Національного ордена Квебеку. А бельгійський муніципалітет Естампюі вирішив забрати у Депардьє звання почесного громадянина, заявивши що коментарі актора суперечать цінностям, які пропагує муніципалітет.

Нагадаємо, міністерка культури Ріма Абдул Малак заявила, що Орден Почесного легіону ініціює процедуру ануляції нагороди Депардьє через неприпустиму поведінку французького актора щодо жінок. А їй самі "огидні" коментарі та поведінка актора, які ганьблять Францію.

Фото: ©PAP|THIERRY ROGE

Франція Кіно Скандал Сексуальні домагання Актор Жінки Згвалтування Орден

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *