Летісія Морено: іспанська скрипалька захоплюється стійкістю українців

Летісія Морено: іспанська скрипалька захоплюється стійкістю українців 25.05.2024 09:00 Укрінформ Попри повітряні тривоги іноземні зірки у Києві виконують музику українських композиторів

У столиці, в Національній філармонії України, відбувся  міжнародний музичний фестиваль Kyiv Spring Sound («Звучання Київської весни»). Упродовж п’яти днів зіркові  зарубіжні виконавці засвідчували своїм перебуванням у Києві підтримку України під час російської навали.

Укрінформ розповідає, як класична музика перетворюється на дієву культурну дипломатію, в якій переплелися філармонійні звуки із підтримкою конкретної сім’ї з Бучі та колег-музикантів. У Київ завітали  нідерландський кларнетист Мішель Маранг, іспанська скрипалька Летісія Морено та  американський піаніст Кевін Кеннер, який мешкає останнім часом у Польщі.

Летісія Морено.

ІСПАНСЬКА СКРИПАЛЬКА ЛЕТІСІЯ МОРЕНО У КИЄВІ НЕ ВПЕРШЕ

Відома у світі класичної музики Летісія Морено – іспанська скрипалька з перуанським корінням, яка грає на створеному Ніколо Гальяно унікальному інструменті 1762 року,  ексклюзивно для Укрінформу прокоментувала: «Я захоплююся тим, як українці проживають події після 24 лютого 2022 року. Творчість – це те, що підтримує людей. Вона відчувається в кожного українця, у кожному куточку, який я відвідувала. Це мене надихає».

Одна з найяскравіших скрипальок свого покоління – лауреатка міжнародних конкурсів, володарка численних національних і міжнародних нагород. Навчалася у відомого професора Захара Брона у Вищій музичній школі Королеви Софії у Мадриді і Вищій школі музики Кельна. Брала уроки у Максима  Венгерова у Вищій музичній школі Саарбрюкена, закінчила Гілдгольську школу музики і драми (клас народженого в Токіо Девіда Такено).

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *