Мережа DOCU/CLUB на сьогодні об’єднує понад 400 кіноклубів

Мережа DOCU/CLUB на сьогодні об’єднує понад 400 кіноклубів 30.05.2024 15:15 Укрінформ На сьогодні мережа DOCU/CLUB об’єднує понад 400 кіноклубів, з яких 46 – кіноклуби в колоніях.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказала директорка департаменту з розвитку мереж ГО “Докудейз” Алла Тютюнник.

«На сьогодні в мережі 450 кіноклубів. Цілком може бути, що в той час, коли я це говорю, надійшли ще заявки на відкриття нових кіноклубів. Кожного дня ця цифра міняється», – сказала Тютюнник.

За її словами, мережа кіноклубів за свою історію пережила два катаклізми. Один із них – ковід, «коли думали, що людям буде не до кіноклубів», але, за словами Тютюнник, «дуже швидко люди оговталися, дуже швидко навчилися проводити кіноклуби не офлайн, а онлайн, і їх стало ще більше».

«Друга така ситуація, коли ми думали, що вже не може бути відновлення мережі – це був лютий 2022 року. Частина команди опинилася в окупації, і я в тому числі. Частина команди роз’їхалася по світу, частина була в Україні, і ми шукали одне одного, питали, чи живі. … Ми тільки думали, якби люди були живі, які там кіноклуби. Перший звіт ми отримали 17 березня про те, що у місті Чортків Тернопільської області відбувся показ фільму, обговорення, і людей прийшло ще більше, ніж приходило раніше. І відтоді кіноклуби почали відновлюватися», – розповіла директорка департаменту з розвитку мережі DOCU/CLUB.

Водночас, за її словами, частина кіноклубів за час повномасштабного вторгнення РФ закрилася.

«Багато кіноклубів закрилися за цей час. Наприклад, у колоніях у нас було багато кіноклубів. І в певний час у нас їх стало дуже мало, тому що колонії переїжджали, деякі потрапили в окупацію. Але на сьогодні це теж відроджується. У нас 46 кіноклубів у колоніях, які за ці місяці встигли провести 60 подій, і 981 глядач їх побачив», – розповіла Тютюнник.

Мережа DOCU/CLUB працює з 2014 року. Нині вона присутня у великих та маленьких містах і населених пунктах по всій Україні. Окрім показів та обговорень документальних фільмів, мережа проводить активну правопросвітницьку роботу, навчає глядачів правам людини і вмінню їх захищати.

Кіно фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *