Музейники оцифровують евакуйовані з Харківського літературного музею рукописи

Музейники оцифровують евакуйовані з Харківського літературного музею рукописи 12.02.2024 12:26 Укрінформ У державному історико-культурному заповіднику "Тустань" оцифровують евакуйовані рукописи Леся Курбаса, Івана Дніпровського і Миколи Хвильового.

Про це повідомив музей у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що до кінця лютого 2024 року у центрі "Тустань" планують оцифрувати близько 2000 предметів з евакуйованої колекції Харківського літмузею. Це архіви розстріляного відродження: періодичні видання, документи, рукописи Леся Курбаса, Івана Дніпровського, Миколи Хвильового.

Пілотний центр оцифрування запрацював у межах проєкту "Кризова інвентаризація та стрибок до цифровізації музейного обліку".

Реалізують проєкт ГО Тустань спільно із КЗ ЛОР "Адміністрація державного історико-культурного заповідника "Тустань", НеМо: Ukrainian Heritage Monitoring Lab та ГО "Український центр розвитку музейної справи".

"Ще до повномасштабного вторгнення оцифрування колекції ми почали на набагато простішому обладнанні. Завдяки співпраці з HeMo, маємо доступ до сканера, який дозволяє сканувати більш чутливі видання, оскільки має спеціальні платформи та особливі налаштування", — розповіла головна зберігачка фондів Харківського літературного музею Тетяна Рудь.

Цифровий архів стане цінним надбанням для дослідників.

Як повідомляв Укрінформ, на території історико-культурного заповідника "Тустань"  з’явилися нові туристичні об’єкти, що сприятимуть інклюзивному туризму.

Фото: Львівська облрада, Facebook

Львівщина Музей Харків Рукопис Цифровізація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *