На австрійському кінофестивалі покажуть дві стрічки про війну в Україні

На австрійському кінофестивалі покажуть дві стрічки про війну в Україні 30.04.2024 04:05 Укрінформ На кінофестивалі Crossing Europe, який проходитиме з 30 квітня по 5 травня у Лінці (Австрія), покажуть дві документальні стрічки про російську війну проти України та її наслідки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт кінофестивалю.

У перший та в останній дні фестивалю глядачі зможуть подивитися "Фотофобію" (Photophobia) – документально-драматичний фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України, знятий Іваном Остроховським та Паволою Пекарчиком. Фільм розповідає про повсякденне життя харківської родини, яка, як і багато інших, змушена значну частину свого життя жити під землею, шукаючи притулку від обстрілів на глибоких станціях метро.

У конкурсі документальних фільмів на головний приз Crossing Europe цьогоріч претендує також стрічка української режисерки Оксани Карпович "Мирні люди" ("Intercepted"), яка представлена як спільний продукт співпраці України, Канади та Франції. Фільм документує руйнування, спричинені російським повномасштабним вторгненням в Україну. При цьому, зображення накладено на звукову доріжку телефонних розмов між російськими солдатами та їхніми родичами, які були перехоплені та опубліковані у 2022 році українськими спецслужбами.

Загалом на фестивалі буде представлено 144 художні, документальні та короткометражні фільми. Дві основні теми цьогорічної програми – триваюча війна РФ проти України та кліматичний активізм. Також будуть стрічки не традиційні для Crossing Europe міграції, дорослішання, ЛГБТ та боротьби з тоталітарними режимами.

Як повідомляв Укрінформ, Crossing Europe Film Festival – міжнародний кінофестиваль у Лінці (Австрія), який проходить щороку в квітні з 2004 року. Фестиваль присвячує свою програму унікальному, сучасному та соціально-політичному авторському кіно з Європи.

Минулого року нагороду на фестивалі отримав фільм української режисерки Аліси Коваленко “Ми не згаснемо”.

Австрія Кіно Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *