На фестивалі Docudays відбудеться прем’єра документального фільму «Висота»

На фестивалі Docudays відбудеться прем’єра документального фільму «Висота» Трейлер 29.05.2024 17:06 Укрінформ Прем’єра документального фільму «Висота» відбудеться в межах національної програми 21 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами авторів, фільм розповідає про один із найбільш видовищних видів спорту – стрибки на лижах з трампліна, ситуацію щодо нього в Україні, а також про роль тренера в цьому спорті.

«Фільм «Висота» має багато шарів прочитання. Це портрет екстраординарної людини, палко закоханої у справу свого життя – спорт. Один із меседжів фільму – про те, як важливо знайти справу свого життя», – кажуть творці.

Головний герой Василь – тренер зі стрибків на лижах з трампліна, що перебуває наприкінці своєї кар’єри. Він працює в дитячій спортивній школі у Карпатах і мріє, що його учні матимуть можливість досягнути вершини спортивної кар’єри, і для цього власним коштом намагається перебудувати старий трамплін.

Крім того, у стрічці виокремлено лінію особистого життя тренера, демонструється еволюція його учениці Жені – від дитини, яка почала тренуватися стрибати на лижах із трампліна, до моменту, коли вона вирішила залишити спорт, що спричинило конфлікт із тренером.

«Ця історія дає надію і мотивує долати себе й рухатися вперед попри перешкоди. Локальна і водночас універсальна, ця історія зможе зацікавити різну аудиторію по всьому світу, адже теми спорту та подолання труднощів є зрозумілими для всіх», – вважають творці документального фільму.

Автор сценарію та режисер стрічки Максим Руденко.

Фільм знято за підтримки Державного агентства з питань кіно в копродукції з Францією. Завдяки європейським партнерам відбулися зйомки у Польщі та Словенії.

У серпні 2020 року фільм «Висота» отримав нагороду Docu Talents Award як найкращий проєкт на індустріальній секції Docu Talents from the East у Сараєво.

Docudays проходитиме з 31 травня до 9 червня в Києві.

Кіно Кінофестиваль Docudays фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *