На фестивалі Миколайчук OPEN відбудеться прем’єра фільму від лауреата «Оскара» Стіва Макквіна

На фестивалі Миколайчук OPEN відбудеться прем'єра фільму від лауреата «Оскара» Стіва Макквіна 20.03.2024 12:34 Укрінформ У Чернівцях на кінофестивалі Миколайчук OPEN відбудеться українська прем'єра документального фільму "Окуповане місто" від оскарівського лауреата Стіва Макквіна.

Про це йдеться у пресрелізі організаторів фестивалю, який є у розпорядженні Укрінформу.

"На третьому кінофестивалі Миколайчук OPEN відбудеться українська фестивальна прем’єра фільму від лауреата премії «Оскар» Стіва Макквіна та студії А24. Особливий показ фільму «Окуповане місто» відбудеться у рамках документальної секції «Невигадане» фестивалю Миколайчук OPEN", – йдеться у повідомленні.

Організатори зазначають, що у попередні роки документальна секція фестивалю була представлена переважно українськими фільмами. Цьогоріч до неї увійдуть найкращі документальні стрічки з усього світу. Особливе місце посідатиме картина «Окуповане місто» режисера Стіва Макквіна з програми 76-го Каннського кінофестивалю.

Стів Макквін став відомим у 2011 році завдяки фільму "Сором" з Майклом Фассбендером у головній ролі. Наступна його робота, "Дванадцять років рабства", принесла режисеру "Оскар" за найкращий фільм.

"«Окуповане місто» – це перший повнометражний документальний фільм режисера. Він розповідає про нацистську окупацію Амстердама під час Другої світової війни та відправляє у кінематографічну подорож сучасним Амстердамом, що переживає COVID-19 та приймає українських біженців", – зауважують організатори показу.

Крім того, серед продакшенів, які створили фільм — оскароносна компанія А24. Серед їхніх проєктів такі фільми як володар премії «Оскар» «Все завжди і водночас», «Кит», «Прісцилла» тощо.

Як повідомлялося, кінофестиваль "Миколайчук OPEN" відбудеться у Чернівцях з 15 до 23 червня. На ньому до 100-річчя Сергія Параджанова покажуть фільм «Тіні забутих предків».

Фото: Суспільне Чернівці

Фестиваль Іван Миколайчук Оскар фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *