На Хмельниччині у палаці ХІХ століття виявили панно із написами арабською в’яззю

На Хмельниччині у палаці ХІХ століття виявили панно із написами арабською в’яззю Фото 26.01.2024 17:17 Укрінформ У палаці Крупенських, що в селі Кривчик на Хмельниччині, виявили кам’яні плити, декоровані написами арабською в’яззю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник.

«Колишній директор музею-заповідника Стефанія Баженова надала інформацію щодо виявлення під шаром штукатурки в одній із стін палацу Крупенських панно з написами арабською в’яззю… 16 грудня 2022 року учасників експедиції зустрів директор психоневрологічного інтернату Арцаблюк Андрій Петрович, який ознайомив із сучасним станом будівель палацового комплексу та вказав на виявлену під час ремонтних робіт кам’яну плиту, вкриту арабською в’яззю, розташованою у лівому (південному) крилі палацу, де зараз – туалетна кімната. Під час ремонту останньої з-під шару штукатурки і було розчищено зазначену плиту. А далі на схід від неї під штукатуркою – сліди ще однієї забіленої плити, обмеженої високою гіпсовою рамкою», – йдеться у повідомленні.

На Хмельниччині виявили плити з написами арабською в’яззю в палаці ХІХ століття / Фото: Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *