На Житомирщині створили культурно-просвітницький простір «Чайковський Space»

На Житомирщині створили культурно-просвітницький простір «Чайковський Space» Фото 22.01.2024 17:01 Укрінформ У селі Гальчин на Житомирщині в приміщенні понад 200-річного маєтку, де народився українсько-польсько-турецький діяч Михайло Чайковський, створили культурно-просвітницький простір «Чайковський Space».

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла завідувачка сектору культури та туризму Гришковецької селищної ради Наталія Ященко.

«Ми відкрили культурно-просвітницький простір «Чайковський Space» у старовинному маєтку в селі Гальчин, яке колись називалося Гальчинець. То був маєток дідуся Михайла Чайковського, в якому він народився. Цього року виповнюється 220 років від дня народження Чайковського, а садибі більше років, хоча ще точно не дослідили її вік. У цьому просторі плануємо проводити майстер-класи, покази фільмів, ігри, етнографічні заходи. У маєтку також проходять екскурсії за попереднім записом і є можливість придбати сувенірну продукцію», – зазначила Ященко.

За її словами, із 1919 по 2019 роки на території маєтку була школа, а з часом її передали у користування сектору культури Гришковецької громади. Там уже двічі проводили фестиваль «Білий борщ і не тільки».

На Житомирщині створили культурно-просвітницький простір «Чайковський Space» / Фото: сектору культури та туризму Гришковецької громади

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *