На виставці у Києво-Печерській лаврі презентували нову писанку

На виставці у Києво-Печерській лаврі презентували нову писанку Фото 24.05.2024 15:21 Укрінформ У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» презентували нову писанку проєкту PYSANKY.REBORN.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Художниця Олена Хом’якова, яка працює в Лаврській художній майстерні ім. І. Їжакевича, створила писанку в межах проєкту PYSANKY.REBORN Анастасії Авериної.

«Для створення розпису я надихалась живописом Трапезної церкви Прпп Антонія та Феодосія Печерських. Ідея полягає в тому, щоби відкрити для відвідувачів заповідника унікальність розписів храму та показати їх в іншому середовищі. «Винести» їхню частинку з храму», – повідомила вона.

У «Києво-Печерській лаврі» презентували нову писанку / Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Всеукраїнський фестиваль писанки в Києві започаткований у 2016 році. Його мета – підтримка й популяризація українських народних традицій, розвиток народного мистецтва, вивчення культури та історії українського народу.

«Ми дуже щасливі, що молоді художники долучаються до подібних проєктів, переосмислюють нашу культурну спадщину та плекають давні українські традиції. Ми завжди відкриті до співпраці з митцями, які надихаються лаврою та прагнуть давати нове життя й наділяти новими сенсами памʼятки нашої національної святині», — наголосив генеральний директор заповідника Максим Остапенко.

Для того, щоб усі охочі встигли побачити унікальні витвори українського писанкарства, які вдалося врятувати від обстрілів росіянами Добропарку в Київській області, виставка триватиме до 1 червня.

Як повідомляв Укрінформ, у Бурштині на Прикарпатті організували виставку вишиванок «Їх носили Герої».

Київська Лавра Писанка Міністерство культури, молоді та спорту

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *