На Закарпатті покажуть театральну виставу про президента Карпатської України Августина Волошина

На Закарпатті покажуть театральну виставу про президента Карпатської України Августина Волошина 13.03.2024 16:17 Укрінформ На Закарпатті покажуть театральну виставу про Президента Карпатської України Августина Волошина.

Про це повідомив у Фейсбуці автор п'єси про Волошина письменник, драматург Олександр Гаврош, передає Укрінформ.

"У неділю виповнюється 150 років з Дня народження президента Карпатської України Августина Волошина. З нагоди такого поважного ювілею Хустський театр попросив написати п'єсу про цю знакову постать для всієї України. І хоч часу було не так і багато, за роботу взявся з великим бажанням. В домовлені строки історична драма "Блаженний Августин" потрапила до рук режисера. І от у суботу, 16 березня, о 18.00 у Закарпатському обласному театрі драми і комедії відбудеться прем'єра вистави "Остання ніч у Хусті"", – повідомив Гаврош.

Як зазначається, постановку зробив Володимир Завальнюк. Він же гратиме й головну роль у спектаклі.

"Радий, що історія Закарпаття оживає на сценах наших театрів. Після князя Корятовича, художника Адальберта Ерделі, опришка Пинті побачимо театральне осмислення і чільних постатей Карпатської України", – зазначив Гаврош.

Августин Волошин — український релігійний, культурний, політичний діяч, греко-католицький священник Мукачівської єпархії, протягом 1938—1939 років — прем'єр-міністр автономного уряду Карпатської України, в 1939 році став президентом цієї держави, яка проіснувала всього один день та була окупована Угорщиною.

17 березня 2024 року Україна відзначає 150-річчя з Дня народження Августина Волошина.

Президент Театр Закарпаття Вистава

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *