Національне журі голосує лише у фіналі – Скибінська про Євробачення-2024

Національне журі голосує лише у фіналі – Скибінська про Євробачення-2024 27.03.2024 21:33 Укрінформ Національне журі голосуватиме лише у фіналі, а в півфіналах долю учасників визначатимуть лише глядачі.

Як передає Укрінформ, про це сказала голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська в інтерв'ю Українському радіо.

"Уже вдруге відбувається опитування у "Дії" для того, щоб сформувати список національного журі. Національний журі – це той орган, який від імені країни віддає 12 балів, які сформують 50% результату голосування від України. Інших 50% визначать глядачі шляхом СМС-голосування", – розповіла Скибінська.

За її словами, склад національного журі регулюється правилами Європейської мовної спілки, як правовласниці конкурсу. "Дуже важливо, щоб національне журі було збалансоване за кількома критеріями – а саме за фахом, за гендером, а також за віковими ознаками. Отже, саме для того, щоб сформувати таке збалансоване журі і було запропоновано 10 кандидатів. Серед них є співаки, автори пісень, режисери-постановники. Також є критики, музичні експерти і музичні оглядачі", – зазначила голова делегації України на Євробаченні.

Суспільне мовлення пропонує для того, щоб вже українці обрали, кому із цих 10 кандидатів вони готові довірити право голосу від імені України. І вже за рейтинговою таблицею результатів буде сформовано топ-5 кандидатів, які й будуть запропоновані Європейській мовній спілці як національне журі від імені України, додала вона.

Скибінська нагадала, що минулого року були внесені зміни у правила голосування і тепер національне журі голосує лише у фіналі. У півфіналах долю учасників, які увійдуть до фіналу, визначають лише глядачі. І 50 на 50 глядачі та журі визначається результат, хто ж переможе у Євробаченні. Голосування журі відбувається напередодні шоу. Кожне національне журі у кожній країні-учасниці має зібратися у визначеному місці, локація ніколи не розголошується, і провести голосування. Процедура голосування є конфіденційною.

Як повідомлялося, цьогоріч Євробачення пройде у третьому за величиною місті Швеції – Мальме. Перший півфінал запланований на 7 травня, другий – на 9 травня. Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня.

Як передавав Укрінформ, представниці України Аlyona Аlyona & Jerry Heil виступлять із піснею Teresa & Maria.

Нагадаємо, у застосунку «Дія» триває голосування за склад національного журі України на Євробаченні-2024.

Євробачення Додаток “ДІЯ” Журі

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *