Новий гендиректор планує розвивати кіностудію імені Довженка як мультикультурний простір

Новий гендиректор планує розвивати кіностудію імені Довженка як мультикультурний простір 10.05.2024 18:16 Укрінформ Новий генеральний директор державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» Андрій Дончик планує розвивати її як мультикультурний простір після стабілізації ситуації на підприємстві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми відбиваємо повномасштабне вторгнення, і це, безумовно, впливає на кіностудію Довженка, на всі процеси, які тут відбуваються, та форс-мажори, які стаються та заважають нормально функціонувати студії», – сказав Дончик після призначення.

За його словами, зараз кіностудія ніби поранений, стан якого потрібно спочатку стабілізувати. «Перше – треба зробити стабілізаційний пункт, як на лінії фронту. Ми будемо рятувати ситуацію, стабілізувати, розбиратися з боргами і судовими справами, які є», – сказав новий керівник.

Він наголосив, що креативна економіка займає 10 відсотків у загальній економічній структурі, і її частка постійно збільшується, тому потрібно зробити ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» мультикультурною територією.

«Це можуть бути художні, фотовиставки, перформанси, концерти, і таких культурних подій повинно бути багато. Насамперед – із залученням молодих людей, нинішніх студентів. Зараз, під час повномасштабної війни, сподіватись, що раптом держава почне давати гроші, не варто. Тому ми повинні сподіватись на себе і на креатив молодих людей, яких ми будемо сюди пускати – нехай знімають», – сказав Дончик.

Як повідомлялося, Андрій Дончик призначений на посаду генерального директора Кіностудії імені Олександра Довженка наказом Державного агентства України з питань кіно від 8 травня 2024 року.

У березні стало відомо про звільнення Олеся Янчука з посади гендиректора кіностудії Довженка після 10 років роботи – Державне агентство України з питань кіно не продовжило з ним контракт.

Андрій Дончик — український кіно- й телережисер, продюсер, заслужений діяч мистецтв України, володар приза кінокритиків Венеційського кінофестивалю, член Національної спілки кінематографістів, голова Ради з державної підтримки кінематографії з 2019 по 2021 рік.

Розпочав свою професійну діяльність асистентом режисера Київської кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Має багаторічний режисерський та продюсерський досвід у створенні художніх, документальних фільмів, телевізійних програм, був головним режисером телеканалу, а також є художнім керівником курсу, професором кафедри режисури кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв.

Кіно Концерт Виставка Кіностудія Довженка

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *