О 12:00 – пресконференція американського драматурга Річарда Нельсона

О 12:00 – пресконференція американського драматурга Річарда Нельсона Медіацентр Україна – Укрінформ 22.04.2024 11:45 Укрінформ 22 квітня о 12:00 відбудеться пресконференція американського драматурга Річарда Нельсона щодо його візиту в Україну.

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікери:

  • Річард Нельсон – американський драматург і режисер; 
  • Богдан Бенюк – директор-художній керівник Київського академічного драматичного театру на Подолі;
  • Роман Халаїмов – актор Київського академічного драматичного театру на Подолі, який грає головну роль у виставі Річарда Нельсона.

Чому це цікаво?

У ході пресконференції Річард Нельсон розповість про мету свого візиту до України, свій досвід постановок політичних п’єс. Також він анонсує власний майстер-клас в Театрі на Подолі, поділиться здобутими враженнями від роботи в Україні під час війни, особливостями роботи з українськими акторами та поділиться власними емоціями від культурного життя столиці.

Варто зазначити, що Річард Нельсон приїхав до Театру на Подолі, щоб підтримати український театр і його шанувальників. Так, режисер та сценарист працюватиме  в Києві понад два місяці. За цей період планує створити виставу за власною п’єсою з акторами Театру на Подолі, провести майстер-класи та обговорення для українських артистів та митців театру, а також дізнатися більше про Україну. Його український щоденник буде опубліковано в «The Guardian».

Під час свого перебування в Україні драматург покаже власну п’єсу «Тускульські бесіди».

Довідково. Річард Нельсон – американський драматург, письменник, сценарист, режисер і педагог. Лауреат премії Tony та низки значних нагород у галузі драматургії.

У його доробку близько 50 постановок, 10 кіносценаріїв та радіоп’єс.

Найвідоміші свої вистави ставить у  Лондоні (Royal Shakespeare Company), Парижі (Theatre du Soleil), Нью-Йорку (Playwrights Horizons, Old Globe, The Public Theate), Чикаго (Goodman Theatre).

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

США Театр Візит Медіацентр Україна – Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *