Організатори Каннського кіноринку спростували участь у ньому російського фільму «Брат-3»

Організатори Каннського кіноринку спростували участь у ньому російського фільму «Брат-3» 05.04.2024 20:27 Укрінформ Один із лідерів європейської кіноіндустрії, Marché du Film (Кіноринок), спростував наявність у їхній програмі російського фільму «Брат-3», продюсери якого раніше заявили, що поїдуть в Канни.

Як передає Укрінформ, на запит українських глядачів організатори Каннського кіноринку відповіли у коментарях до посту на своїй офіційній сторінці в Інстаграмі.

«Ми хотіли б пояснити, що самі дуже здивовані, оскільки компанія, про яку йдеться, не є ані експонентом, ані акредитованою компанією Marché du Film", – йдеться у коментарі. 

«Ми хотіли б нагадати, що, поки військове вторгнення не завершиться на умовах, які задовольнять український народ, кінофестиваль та ринок не будуть приймають офіційні російські делегації та не допустять присутності будь-кого, пов’язаного з російським урядом", – деталізували організатори.

За їх словами, використання росіянами бренду та логотипу Marché du Film є забороненим.

Українські журналісти також звернули увагу, що одну з ролей у стрічці «Брат-3» виконує репер Птаха, який є затятим путіністом та підтримує захоплення всієї України. 

Раніше російські ЗМІ з посиланням на продюсерку картини повідомили, що картина під назвою «The brattt» буде представлена на міжнародному кіноринку Marché Du Film в рамках Каннського фестивалю.

Також за даними російської преси, до офіційної програми фестивалю увійде фільм росіянина Кирила Серебреннікова «Балада про Едічку». Зйомки картини відбувались в Росії, однак після того, як режисер залишив країну у березні 2022, їх продовжили в Європі. В основі картини – книга про російського націонал-більшовика, шовініста та українофоба Едуарда Лимонова, написана французьким письменником Каррером.

Повний перелік фільмів, які змагатимуться в офіційній програмі кінофестивалю, роботи, представлені поза конкурсом, та учасників програми «Особливий погляд» мають оголосити 11 квітня на спеціальній пресконференції.

77-й Каннський кінофестиваль триватиме з 14 по 25 травня.

Як повідомляв Укрінформ, французька кіноакторка Катрін Денев зачитала вірш Лесі Українки «Надія» під час церемонії відкриття 76 Міжнародного Каннського кінофестивалю.

Каннський кінофестиваль Кіно Росія фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *