П’єра Рішара позбавили звання посла благодійної організації за підтримку Депардьє

П’єра Рішара позбавили звання посла благодійної організації за підтримку Депардьє 26.12.2023 19:38 Укрінформ Зірку французького кіно П’єра Рішара, який підписав листа на захист свого колеги Жерара Депардьє на тлі звинувачень його у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях, позбавили звання посла благодійної асоціації Les Papillons, яка бореться проти жорстокого поводження з дітьми.

Про це повідомляє BFMTV, передає Укрінформ.

"Останні 3 роки П'єр Рішар був з нами. Звичайно, ми знали про його минулу дружбу з Жераром Депардьє, що зав'язалася під час спільних зйомок у фільмах. Але є дії і слова, які не можуть бути прийняті або виправдані, навіть в ім'я дружби. Оскільки ми завжди на боці жертв, П'єр Рішар більше не є одним з послів Les Papillons", – написав у мережі Х президент асоціації Лоран Боє.

Напередодні видання Le Figaro опублікувало листа під назвою «Не викреслюйте Жерара Депардьє», в якому понад п’ятдесят діячів культури висловили жаль з приводу «лінчування», з яким стикнувся «останній священний монстр кінематографа».

«Ми більше не можемо мовчати з огляду на самосуд, який йому влаштовують, лавину ненависті, яка наринула на нього, всупереч презумпції невинуватості, якою він користувався б, як і решта, якби не був гігантом кінематографа, яким він є», – йдеться у відкритому зверненні митців.

Підписанти наголошують, що атака на Депардьє – це напад на мистецтво, оскільки «обійтися без цього видатного актора було б трагедією, поразкою».

На захист Депардьє раніше став і президент Франції Еммануель Макрон. Він виступив, зокрема, проти позбавлення актора ордена Почесного легіону.

Як повідомлялося, на 74-річного Депардьє подано три скарги про зґвалтування та сексуальне насильство, за однією з них актору висунуто обвинувачення. Сам Депардьє відкидає всі обвинувачення.

Крім того, по французькому телебаченню був показаний трихвилинний відеоролик, у якому актор під час візиту у Північну Корею зробив низку образливих заяв про жінок, зокрема непристойно висловлювався про маленьку дівчинку.

Як повідомлялось, Жерар Депардьє віддав свій орден Почесного легіону міністру культури Рімі Абдул Малак, яка заявила, що ініціює процедуру ануляції нагороди актору через його неприпустиму поведінку.

Артиста вже позбавили лицарського звання та виключили з Національного ордена Квебеку. А бельгійський муніципалітет Естампюі вирішив забрати у Депардьє звання почесного громадянина, заявивши, що коментарі актора суперечать цінностям, які пропагує муніципалітет.

Воскову статую Депардьє вилучили з Музею Гревен у Парижі.

Фото: Eric Garault

Посол Благодійність Актор П’єр Рішар Жерар Депардьє

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *