Підтримка культурної спадщини: у МКІП до кінця літа очікують конкретних домовленостей з партнерами

Підтримка культурної спадщини: у МКІП до кінця літа очікують конкретних домовленостей з партнерами 14.06.2024 11:29 Укрінформ До кінця літа можуть бути досягнуті конкретні домовленості з міжнародними партнерами щодо підтримки культурної спадщини України.

Про це сказав тимчасово виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"Культурна спадщина потребує постійної уваги. Оскільки історичні об'єкти зазнають руйнації в силу навіть природних факторів. Так само міжнародна спільнота, наші партнери виявили бажання і готовність підтримувати і такі ключові, важливі для нас проєкти. Це об'єкти ЮНЕСКО в першу чергу, Київ, Свята Софія, Києво-Печерська Лавра, історичний центр Львова, історичне припортове місто Одеса, низка ще адресних об'єктів по всій Україні", – сказав Карандєєв.

Він зазначив, що найближчим часом вже будуть досягнуті конкретні домовленості з партнерами, зафіксовані на папері.

"І я сподіваюся, що до кінця літнього періоду ми матимемо чітке розуміння, хто здійснюватиме фінансовий патронат, в яких обсягах, і коли ми матимемо результат по кожному з цих важливих для нас інфраструктурних, культурних об'єктів", – сказав т.в.о. міністра.

Як повідомлялося, Україну вперше обрали до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини на чотирирічний термін з дати обрання.

В Україні внаслідок російської агресії пошкоджені або зруйновані 1080 пам’яток культурної спадщини.

Культурна спадщина ЮНЕСКО МКІП Карандєєв Єдині новини

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *