Прийом заявок на премію «Кіноколо» триватиме до 22 серпня

Прийом заявок на премію «Кіноколо» триватиме до 22 серпня 28.07.2024 11:03 Укрінформ Заявки на участь у 7-й Національній премії кінокритиків «Кіноколо» прийматимуться до 22 серпня.

Про це повідомляє комітет премії, передає Укрінформ.

До розгляду допускаються ігрові, документальні та анімаційні стрічки, що були вперше показані в Україні в період з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року. Однак у зв’язку з обмеженими можливостями для кінотеатрального прокату й фестивальної дистрибуції, спричиненими повномасштабним російським вторгненням, до розгляду приймаються також твори, що не були публічно продемонстровані в Україні, але були завершені після 1 січня 2023 року.

Роботи, які подавалися на премію раніше, не можуть бути висунуті знову.

Подати заявку можна до 22 серпня включно через форму на сайті Київського тижня критики.

Лауреатів 7-ї Національної премії кінокритиків «Кіноколо» оголосять у жовтні 2024 року. Нагородження переможців відбудеться 17 жовтня в межах міжнародного фестивалю «Київський тиждень критики».

Як повідомляв Укрінформ, Національна премія кінокритиків «Кіноколо» заснована у 2018 році, вона відзначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Премія присуджується в 10 номінаціях.

Переможців визначає комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики та кінознавці, які є членами Спілки кінокритиків України та/або ФІПРЕССІ.

У 2023 році головною нагородою — за найкращий повнометражний ігровий фільм – була відзначена стрічка «Ля Палісіада» Філіпа Сотниченка.

Кіно Культура Україна

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *