Театр «Золоті Ворота» відкриє сезон виставою про депортованих у Росію українських підлітків

Театр «Золоті Ворота» відкриє сезон виставою про депортованих у Росію українських підлітків 28.07.2024 10:22 Укрінформ Київський академічний театр «Золоті Ворота» відкриє новий сезон виставою «Я повернусь» про дітей з півдня України, яких після початку повномасштабного вторгнення депортувала Росія.

Про це Укрінформу повідомили в театрі.

«Працюючи над п’єсою, я брала інтерв’ю у підлітків із Херсона, які були в кримських таборах і потім змогли повернутися в Україну. Я дізналася у них не лише про факти, а й про кольори, запахи Криму, про мову, якою вони спілкувалися, про жарти, про дружбу. Про булінг, про страх, про сум за мамою і бажання повернутися додому. Ці деталі були дуже цінними, бо допомагали мені відтворити атмосферу тих місць, а також побудувати характери героїв”, – розповіла драматург Оксана Гриценко. 

За сюжетом троє підлітків з Херсонщини опиняються в дитячому таборі в окупованому Криму. Вони намагаються осмислити, що відбувається, опираючись проросійській пропаганді, і водночас  – переживають характерні для підліткового віку проблеми, почуття та раптове дорослішання.

“На серйозну тему будемо говорити в неочікуваному, на перший погляд, форматі. Герої будуть проживати пригоди, бачити “страшними” речі, які видались би кумедними дорослим, і навпаки – по-дитячому осмислювати ті події, які є справді страшними. Діти, які не за своєю волею опиняються в “піонерському таборі”, все одно залишаються дітьми – кидають виклик усьому світу, протистоять дорослим, вчаться підтримувати одне одного і вірять у щасливий кінець», –розповіла режисер вистави Анна Турло.

Постановка здійснена завдяки гранту Українського культурного фонду. Прем'єра в Києві відбудеться 23 і 24 серпня. Покази вистави пройдуть також у Празі, а відеоверсію “Я повернусь” транслюватимуть в Україні та за кордоном. 

Як повідомлялося, під час благодійного показу вистави «Конотопська відьма» у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка 20 липня зібрано 1 мільйон 200 тисяч гривень для української армії.

Депортація Діти Театр Вистава

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *