СБУ передала тернопільським музеям конфісковані артефакти скіфського періоду

СБУ передала тернопільським музеям конфісковані артефакти скіфського періоду Фото 04.12.2023 19:17 Укрінформ СБУ передала двом тернопільським музеям скіфські наконечники стріл та давні монети, які контрабандисти намагалися незаконно вивезти з України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Тернопільській області.

«Відтепер колекція зі 382 скіфських наконечників стріл, датовані VII-III століттям до нашої ери, перебуватиме на постійному зберіганні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Водночас, 6 зліпків пруських монет часів правління Сигизмунда I зберігатимуться у краєзнавчому музеї Шумська», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що старовинні срібні монети та колекцію скіфських наконечників стріл зловмисники намагалися приховано вивезти за межі України в січні минулого року. Культурні цінності контрабандисти мали намір переправити у країни ЄС для продажу іноземним колекціонерам, але оперативники спецслужби своєчасно виявили та вилучили історичні артефакти.

Вироком суду організаторів контрабандного бізнесу визнано винними, а антикварні предмети, що мають культурну цінність, конфісковано у дохід держави.

Як повідомляв Укрінформ, Харківська митниця передала Музею мистецтв у Кропивницькому золоту монету ХІХ ст., яку конфіскували під час спроби незаконного вивезення з України.

Історія Музей СБУ Тернопіль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *