Софію Київську та центр Львова хочуть віднести до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Софію Київську та центр Львова хочуть віднести до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 05.09.2023 21:41 Укрінформ Історичний центр міста Львів та Софійський собор у Києві мають бути внесені до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник програми Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Лазар Елунду, повідомляє The Guardian.

Зазначається, що обидва об'єкти зараз перебувають під загрозою через російське військове вторгнення.

"Цим об’єктам загрожує знищення. Були напади на буферні зони навколо цих об’єктів, і ми не знаємо, що станеться у майбутньому", – сказав Лазар Елунду.

Він зазначив, що Комітет всесвітньої спадщини, засідання якого відбудеться 10-25 вересня в Ер-Ріяді, "ймовірно" прийме рішення "на основі думок експертів" про те, що об'єкти "явно перебувають у небезпеці".

Центр Одеси вже внесено до списку об’єктів Всесвітньої спадщини, які перебувають під загрозою зникнення, і декілька його будівель були знищені наприкінці липня. ЮНЕСКО назвало це "нахабним" нападом.

Ще одна історична будівля зазнала ракетного удару у Львові на початку липня. Тоді в ООН заявили, що це був перший удар по території, яка охороняється Конвенцією про всесвітню спадщину та перше "порушення" її тексту з боку РФ з моменту початку повномасштабного вторгнення.

Культурна спадщина Львів ЮНЕСКО Софія Київська

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *