В Іспанії виявили викрадену картину Френсіса Бекона вартістю €5 мільйонів

В Іспанії виявили викрадену картину Френсіса Бекона вартістю €5 мільйонів Відео 23.05.2024 16:34 Укрінформ Іспанська поліція виявила одну з п'яти викрадених у 2015 році картин британського художника Френсіса Бекона.

Її вартість становить близько 5 мільйонів євро. Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Ідеться про «Етюд до портрета Хосе Капело», написаний 1989 р.

Картина була викрадена разом з іще чотирма роботами Бекона з будинку у Мадриді у 2015 році. Загальна вартість украдених полотен оцінюється у 25 мільйонів євро. Три з них були знайдені у 2017 році.

🚩Recuperado un #cuadro de Francis Bacon valorado en 5.000.000 de 💶 sustraído en #Madrid en 2015

➡️Se trata de la cuarta obra de #arte recuperada de las cinco que fueron robadas en un domicilio de #Madrid en el año 2015, valoradas en 25 millones de💶 pic.twitter.com/EKu0bPVssT

— Policía Nacional (@policia) May 23, 2024

У лютому поліція затримала двох звинувачених в отриманні викрадених творів Бекона. У результаті в одному із мадридських будинків був виявлений «Етюд до портрета Хосе Капело».

Загалом у межах розслідування затримано шістнадцять осіб, підозрюваних у причетності до організації та викрадення творів мистецтва, заявили у поліції.

Пошуки п’ятої викраденої картини Бекона тривають.

За даними ЗМІ, картини були викрадені з квартири іспанського банкіра Хосе Капело, друга і колишнього коханця Бекона. У поліції цю інформацію не спростували і не підтвердили.

Як повідомляв Укрінформ, у Відні знайшли портрет авторства австрійського художника Густава Клімта, який вважали втраченим протягом майже 100 років.

Фото: Spanish National Police

Іспанія Картина

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *