В Україні затвердили Стандарт профільної музичної освіти

В Україні затвердили Стандарт профільної музичної освіти 25.01.2024 14:50 Укрінформ Міністерство культури та інформаційної політики вперше в історії затвердило Стандарт профільної музичної освіти, що здобувається на основі початкової музичної освіти одночасно з повною загальною середньою освітою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

“Метою профільної музичної освіти є розвиток і поглиблення спеціальних здібностей учнів, розширення їх естетичного досвіду, формування ціннісних орієнтацій у процесі активної навчальної та фахової музичної діяльності, набуття здобувачем комплексу професійних, у тому числі виконавських, теоретичних та творчих компетентностей, що відповідають вимогам до результатів здобуття спеціалізованої профільної мистецької освіти, та орієнтування здобувача на продовження навчання на рівні вищої спеціалізованої музичної освіти”, – ідеться у повідомленні.

Головним завданням затвердженого стандарту є забезпечення якісної профільної музичної освіти, яка надається музичними ліцеями.

Стандарт містить обов’язкові результати навчання, які мають досягти учні старшої школи мистецьких ліцеїв музичного спрямування та перелік обов’язкових освітніх компонентів, з яких випускники таких ліцеїв мають скласти атестацію для завершення опанування відповідної освітньої програми.

Стандарт також стане основою для розроблення Типової освітньої програми третього рівня повної загальної середньої освіти з музичного мистецтва.

З документом можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Національний будинок музики розпочав новий цикл освітніх концертів "Baroque Education".

Музика Освіта МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *