Вийшов український трейлер фільму «Прісцилла» про дружину Елвіса Преслі

Вийшов український трейлер фільму «Прісцилла» про дружину Елвіса Преслі Відео 16.12.2023 17:33 Укрінформ 11 січня на великі екрани українських кінотеатрів вийде біографічна драма «Прісцилла».

Про це Укрінформу повідомили в кінокомпанії «Артхаус Трафік».

«Це нова картина Софії Копполи — лауреатки Премії «Оскар» (за сценарій до фільму «Труднощі перекладу»), також відомої за стрічками «Цнотливі самогубиці» та «Марія-Антуанетта», зауважили в кінокомпанії.

Українська прем’єра стрічки відбулася на 7-му Київському тижні критики.

«Прісцилла» ввійшла в добірки найкращих стрічок року від авторитетних світових видань, зокрема, Time, Associated Press, The New Yorker, Harper's Bazaar та інших.

Сюжет картини розпочинається з неочікуваного знайомства з Елвісом Преслі, яке перевертає життя юної Прісцилли. Король рок-н-ролу оточує її увагою, вишуканими подарунками… і стінами свого палацу. Дівчина навіть не мріяла про весілля з кумиром мільйонів, та невдовзі вони стають головною парою Америки. Але чим обернеться це солодке й безтурботне життя?

Фільм заснований на реальних подіях із життя зіркового подружжя, описаних у мемуарах Прісцилли Преслі «Елвіс і Я». Сама ж авторка і колишня дружина Короля рок-н-ролу стала виконавчою продюсеркою картини.

Прісциллу на екрані втілила Кейлі Спені («Погані часи в Ель-Роялі»), яка за цю роль здобула Кубок Вольпі Венеційського міжнародного кінофестивалю, де відбулася світова прем’єра стрічки. У попередні роки цю нагороду отримували Кейт Бланшетт («Тар»), Пенелопа Крус («Паралельні матері»), Емма Стоун («Ла-ла Ленд») та інші. Акторка потрапила до списку «30 до 30» від Forbes — переліку успішних осіб до 30 років. Днями акторка також отримала номінацію на «Золотий глобус» за Найкращу жіночу роль у драматичному фільмі.

Роль Елвіса Преслі виконав актор Джейкоб Елорді, відомий за серіалом «Ейфорія».

Над створенням фільму працювала зіркова команда професіоналів. Оператор — Філіпп Ле Сурд, номінант премії «Оскар» за роботу в картині «Великі майстри» Вонга Карвая. Продакшен-дизайном займалася Тамара Деверелл, відома співпрацею з режисером Ґільєрмо дель Торо — зокрема, нещодавнім серіалом від Netflix «Кабінет курйозів» та стрічкою «Алея жаху», за яку вона отримала номінацію на «Оскар». Костюми для фільму створила Стейсі Баттат — вже постійна дизайнерка у фільмах Софії Копполи («Елітне суспільство», «Фатальна спокуса», «Остання крапля»).

Картина отримала переважно позитивні відгуки кінокритиків і глядачів. Оцінка фільму на IMDb становить 7,1 із 10. Рейтинг на платформі Rotten Tomatoes — 82% із відзнакою «Сертифікована свіжість», яка присуджується фільмам із найкращими рецензіями.

Газета Los Angeles Times назвала «Прісциллу» у своїй рецензії «Найкращим фільмом Софії Копполи за останні роки», профільне видання Variety описало її як «Пронизливо чесну драму», а журнал Time нарік картину «Просто неймовірною».

Кіно Трейлер

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *