У Львові попрощаються з колишнім директором національної опери

У Львові попрощаються з колишнім директором національної опери 16.12.2023 17:04 Укрінформ У Львові проведуть в останню путь колишнього директора Львівської національної опери Тадея Едера.

Про це повідомляє Львівська національна опера у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічного директора Львівської національної опери Тадея Едера (1943-2023)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Тадей Едер очолював театр майже 20 років. За його керування інституція стрімко розвивалася та утвердилася на одній із провідних позицій мистецької мапи Європи: театр перейменували на честь української оперної співачки Соломії Крушельницької у рамках масштабного відзначення 100-річчя театру у 2000-му році. Також директор зініціював та втілив низку яскравих творчих проєктів, зокрема замовив написання опери «Мойсей» українському композиторові Мирославові Скорику. Вперше в історії ця опера отримала підтримку Ватикану та благословення Папи Римського Івана Павла ІІ.

За керівництва Тадея Едера Львівська опера стала членом престижної асоціації європейських оперних театрів Opera Europa у 2008-му, відбулося три престижних міжнародних конкурси оперних співаків імені Крушельницької. Із очолюваним колективом Тадей Едер гастролював у 29 країнах світу, репрезентуючи симфонічне, камерне і оперне виконавство України.

Парастас відбудеться 18 грудня о 19:00 у Соборі св. Юра Прощання – 19 грудня з 10:00 у Львівській національній опері, чин похорону розпочнеться о 12:00 на Личаківському кладовищі.

Тадей Євстахович Едер — генеральний директор — художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької (з 1998 по 2017). Заслужений працівник культури України. Депутат Львівської міської ради.

Львів Опера Смерть

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *