Виставка сучасного українського мистецтва в Парижі збирає гроші на відбудову лікарні

Виставка сучасного українського мистецтва в Парижі збирає гроші на відбудову лікарні Фото 04.07.2024 02:35 Укрінформ Виставка-продаж витворів сучасного українського мистецтва відкрилась у Культурному центрі посольства нашої держави  у Франції. За перший день відвідувачі придбали мистецьких творів на 10 тисяч євро.

Зібрані кошти підуть на допомогу українській медицині, зокрема, на відбудову та обладнання для Нововолинської лікарні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війна вбиває наших громадян і руйнує наші міста і села, нашу цивільну інфраструктуру. Кошти, зібрані тут, допоможуть обладнати наші лікарні, надати необхідну допомогу та підтримати тих, хто її найбільше потребує. Ви допомагаєте рятувати життя та відбудовувати Україну», – звернувся до гостей посол України у Франції Вадим Омельченко.

На виставці в Парижі збирають гроші для української лікарні / Фото надані Культурним центром посольства України у Франції

В експозиції представлені 68 робіт українських художників, а також їхніх друзів. 

«Ми готували виставку упродовж трьох місяців, аби представити цілий зріз сучасного мистецтва. Є в нас і роботи Любомира Медведя, і Матвія Вайсберга. Тобто за стилем виставка досить різна, екстравагантна. Підбирали так, щоб відображати увесь спектр нашого культурного багатства», – розповіла Вікторія Гуленко, директорка Культурного центру.

За її словами, французи одразу придбали роботи Олесі Трофименко, Валентини Козяр, Міші Сидоренка, українського художника, який живе у Парижі, а також скульптуру Василя Ярича.

Подію організували у партнерстві з Ротарі-клубом Паризьких Єлисейських полів.

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі презентували виставку українських митців FENÊTRE («Вікно»). Експозиція складається з 56 творів – це живопис, графіка, фотографія, пластика та ювелірство. Загалом представлено роботи 24 авторів.

Франція Париж Посольство Виставка Лікарня Благодійність Мистецтво

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *