У Британії відбувся перший етап проєкту «Культура vs війна» за участі гурту «Антитіла»

У Британії відбувся перший етап проєкту «Культура vs війна» за участі гурту «Антитіла» Фото 06.06.2024 11:31 Укрінформ У Великій Британії відбувся перший етап масштабного міжнародного проєкту «Culture VS War» за участі українського гурту «Антитіла».

Про це йдеться у пресрелізі, наданому Укрінформу.

«У Лондоні, Кардіффі та Бірмінгемі пройшов перший етап масштабного міжнародного проєкту «Culture VS War», який ініційований Асоціацією «Дивись Українське» у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правдивої інформації про війну РФ проти України через історії боротьби знаних митців», – йдеться у повідомленні.

У рамках проєкту був показаний документальний фільм «Culture VS War» з музикантами гурту «Антитіла» у головних ролях, де вони розповідають власні історії перших 8-ми місяців широкомасштабної війни: про свою роботу на фронті, про те, чому пішли добровольцями, чому і коли були виведені з передової, які завдання перед ними були поставлені згодом.

Після показу всі присутні мали можливість послухати пісні гурту наживо в акустичному виконанні, а також впродовж кількох годин поспілкуватися з учасниками гурту.

Також в межах проєкту були проведені благодійні аукціони з унікальними лотами, під час яких вдалося зібрати 2 млн. 500тис. грн. на потреби ГУР, а саме на закупівлю човнів для виконання бойових завдань та евакуації.

Крім того, відбувся показ документального фільму «Culture VS War» в будівлі мерії міста Ліверпуль, який було ініційовано мером міста.

Наступний етап проєкту «Culture VS War» за участю українського гурту «Антитіла» відбудеться у Сполучених Штатів Америки, а згодом і в багатьох інших країнах світу.

Проєкт втілюється гуртом «Антитіла» та Асоціацією «Дивись українське!» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони України.

Серія івентів у трьох містах Великої Британії за участю гурту «Антитіла» була підготовлена спільно з громадою українців у Великій Британії.

Як повідомлялося, у Києві в Українському домі з 7 по 9 червня пройде фестиваль документальних фільмів «Війна в об’єктиві».

Фото: "Антитіла"

Британія Війна Антитіла Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *