У Чернівцях до шевченківських днів покажуть фільми «Толока» та «Сон»

У Чернівцях до шевченківських днів покажуть фільми «Толока» та «Сон» 08.03.2024 10:18 Укрінформ У Чернівцях з нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка відбудуться покази фільмів "Толока" Михайла Іллєнка та "Сон" з Іваном Миколайчуком у головній ролі.

Про це у Фейсбуці повідомила Чернівецька міська рада, передає Укрінформ.

"З нагоди дня народження Тараса Шевченка Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука представляє до перегляду новітню екранізацію романтичної балади поета "Толока" та біографічний фільм "Сон" про його важкий життєвий і творчий шлях", – йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що романтична балада “Толока” режисера Михайла Іллєнка є першою екранізацією творів Тараса Шевченка за останні 50 років. Це фільм-притча, в якому відтворюються найдраматичніші та найгероїчніші епізоди історії України за останні 400 років.

Покази відбудуться 9 та 10 березня у Центрі Миколайчука та 14-17 березня у кіноконцертній залі "Чернівці".

Організатори зауважили, що перед переглядом фільму "Толока" 9 березня о 19:00 глядачам покажуть ексклюзивний бонус – новий ігровий короткометражний фільм "Переможець" із Богданом Бенюком у головній ролі. А після перегляду буде можливість поспілкуватися із режисером Михайлом Іллєнком в онлайн форматі.

Крім того, у Центрі Миколайчука 10 березня о 19:00 глядачів запрошують на показ фільму "Сон" 1964 року.

"Сон" – маніфест антицаризму, біографічний фільм про Тараса Шевченка, де розповідається його історія з дитячих років і аж до заслання. Головну роль, Тараса Шевченка, виконав Іван Миколайчук.

Вартість квитків на усі сеанси: 50 грн для дітей до 14 років, студентів, пенсіонерів та людей з інвалідністю; 100 грн дорослі. Для військових вхід безкоштовний.

Як повідомлялося, Національна бібліотека для дітей за допомогою цифрових технологій «оживила» твори Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко Чернівці фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *