У Disney пояснили, чому вирізали зі скороченої міжнародної телеверсії «Оскара» перемогу України

У Disney пояснили, чому вирізали зі скороченої міжнародної телеверсії «Оскара» перемогу України 12.03.2024 09:40 Укрінформ Компанія Disney Entertainment не включила перемогу українського документального фільму «20 днів у Маріуполі» у скорочену міжнародну телеверсію «Оскара» через часові обмеження, які передбачені для короткої 90-хвилинної телеверсії шоу.

Про це представники компанії повідомили на запит VoA, передає Укрінформ.

Компанія зауважила, що вибір номінацій для скороченої версії визначили ще декілька тижнів тому.

«Втім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі «20 днів у Маріуполі», до скороченої версії включено», – додали в Disney Entertainment.

В компанії заявили, що ліцензію на показ в Україні наживо повної і скороченої версій надали Суспільному, і Disney Entertainment звернулись до Суспільного про те, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Раніше у Суспільному повідомили, що у скороченій міжнародній версії «Оскара» організатори вирізали номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогла картина «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова.

Команда Суспільного висловила своє обурення організаторам премії The Walt Disney Company Limited, заявив виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук'ян Галкін.

«Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом – тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії «Оскар». Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, переможцем 96-ї кінопремії «Оскар» 2024 року у номінації «Найкращий документальний фільм» визнано стрічку «20 днів у Маріуполі».

Фото: Getty Images

Disney Маріуполь Оскар

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *