У фільмі «Смак свободи» осучаснити страви допомагали «Пані Стефа» та родина Франків

У фільмі «Смак свободи» осучаснити страви допомагали «Пані Стефа» та родина Франків 06.03.2024 13:51 Укрінформ У фільмі «Смак свободи» осучаснити страви Ольги Франко для зйомок допомагали гастрономічна експертка та письменниця зі Львова Маріанна Душар, яка публікує рецепти під псевдонімом «Пані Стефа», та родина Франків. 

Про це в Івано-Франківську на пресконфернеції з нагоди допрем’єрного показу фільму «Смак свободи» розповіла авторка та креативна продюсера фільму Олена Моренцова-Шулик, передає кореспондент Укрінформу.

«Є передісторія головної героїні фільму і її кулінарний світ до того, як вона приїхала у Львів, є ресторанний світ високої кухні у Львові, і є кухня Ольги Франко. Це три різні драматичні частини, над якими працювали наша команда фуд-стилістів, кухарів, гастрономічна експертка Маріанна Душар (публікує рецепти під псевдонімом «Пані Стефа» – ред.), яка допомагала нам працювати зі стравами і осучаснювати страви Ольги Франко для кадру…, плюс рецепти Ольги Франко з книжки нам допомагали опрацьовувати родина Франків», – зазначила Моренцова-Шулик.

Маріанна Душар «Пані Стефа» / Фото з відкритих джерел

За її словами, зйомки фільму проходили до початку повномасштабного вторгнення у Київській області та у Львові. Головною метою фільму було розповісти про українську культуру, традиції і можливість знаходити себе у своєму корінні. 

«Ми цікаві такими, якими ми є . Ми просто часто про це не здогадуємось. Бажання нагадати про те, які ми класні, самобутні, талановиті і якою багатою є наша кулінарна культура, і стала основою для появи цього фільму», – запевняє Моренцова-Шулик.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *