У Харкові презентували реґі-альбом SKOVORODANCE на слова Григорія Сковороди

У Харкові презентували реґі-альбом SKOVORODANCE на слова Григорія Сковороди Фото 14.10.2023 16:37 Укрінформ У Харкові ввечері 13 жовтня українські митці презентувати музичний альбом SKOVORODANCE, композиції якого є переосмисленням поетичної творчості філософа Григорія Сковороди.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зал Fabrika.space був практично заповненим. Послухати реґі-Сковороду прийшли, зокрема, студенти, волонтери, журналісти. Участь у концерті взяли співавтори проєкту: письменник, громадський діяч, музикант Сергій Жадан, саунд-продюсер альбому, композитор Юрій Гуржи, письменниця Ірена Карпа, а також гурти ХОССП і "Жадан та собаки". 

Від самого початку настрій присутнім задав Сергій Жадан. Вийшовши на сцену, він сказав: "А чого ви сидите? Хіба на реґі-концертах сидять? Сковорода б цього не схвалив, вставайте танцювати!” Після чого танці й розпочалися. 

Присутні почули 11 пісень на вірші Сковороди зі збірки “Сад божественних пісень”, 12-та пісня альбому написана Сергієм Жаданом. У проміжках між композиціями він також читав вірші авторів “Розстріляного Відродження” та свої поезії – про Сковороду і не тільки. 

Саунд-продюсерами SKOVORODANCE виступили українсько-німецький музикант і діджей Юрій Гуржи та тернопільський мультиінструменталіст і звукорежисер Лесик Омодада. Загалом над альбомом працювали понад 35 музикантів, серед яких — Ірена Карпа, Олег Каданов, Галина Печеніжська, Сергій Сaвенко, Юрек Якубов, Хор одиноких сердець сержанта Пеппера, Frank London та інші митці. На один з треків альбому — “Нрав і права” — був створений відеокліп.

У Харкові презентували альбом SKOVORODANCE на слова Григорія Сковороди / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *