У Херсоні презентували рукотворну книгу «Лемент Херсонщини»

У Херсоні презентували рукотворну книгу «Лемент Херсонщини» Фото 14.05.2024 18:54 Укрінформ У Херсоні презентували книгу «Лемент Херсонщини», виготовлену за середньовічними технологіями. Це – спільний українсько-естонський проєкт.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Російська окупація, звільнення, російський теракт на Каховській ГЕС, цілодобові ворожі удари. Наш регіон переживає чимало випробувань. І за кожним з них – людські емоції. І всі переживають їх по-різному. Це і стало основою книги «Лемент Херсонщини», – повідомив Прокудін.

За його словами, книга повністю рукотворна, виготовлена за середньовічними технологіями. І це – спільний українсько-естонський проєкт, над яким працювало Херсонське обласне відділення Соціологічної асоціації України та естонський Центр української культури.

Прокудін розповів, що унікальні ілюстрації для збірки створили дванадцятеро українських митців всього за десять днів.

У Херсоні книгу презентував один з авторів та художник Володимир Рейнхарт.

Важливо, підкреслив начальник ОВА, що матеріали проєкту поповнили фонд обласного державного архіву і стали документами Національного архівного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні презентували книгу «Навколо війни через 20 історій» британсько-української письменниці Анни Шевченко, в якій авторка розповіла про Херсонську обласну бібліотеку для юнацтва.

Фото: Телеграм Прокудін Олександр – Офіційна сторінка

Естонія Херсон Книги Україна

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *