У Херсонській громаді не закрили жодного закладу культури – МВА

У Херсонській громаді не закрили жодного закладу культури – МВА 12.04.2024 03:05 Укрінформ У Херсонській громаді не закрито жодного закладу культури – місто продовжує їх фінансувати та утримувати.

Про це повідомляє Херсонська МВА з посиланням на виступ першої заступниці начальника МВА Наталі Чехути під час зустрічі т.в.о. міністра культури та інформполітики України Ростислав Карандєєв з керівниками закладів культури області, передає Укрінформ.

«Не дивлячись на виклики сьогодення, не закрито жодного закладу культури в громаді, навпаки – місто продовжує їх фінансувати та утримувати», – сказала Чехута.

Вона зазначила, що питання культури не можуть залишатися без уваги, бо це важлива частина життя громади, яка потерпає від ворожих обстрілів щодня.

Як інформує МВА, т.в.о. міністра під час зустрічі вручив подяки від міністерства кращим працівникам культури громади та області.

Карандєєв розповів, що відвідав сьогодні кілька постраждалих від російських обстрілів обʼєктів закладів культури. Він висловив вдячність міській владі за те, що вона не відкладає питання культури на потім, а займається цим уже зараз.

«Наше спільне завдання полягає у тому, щоб змінити цю філософію – «культурою займатимемося після війни». Після війни це все може виявитися вже непотрібним. Тому треба робити потужний запит на відновлення закладів культури та культури в цілому уже зараз», – наголосив Карандєєв.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які «випливли» у Криму.

Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина».

Фото: Роман Мрочко / Телеграм

Херсон Культура Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *