У кінофестивалі в Кореї візьмуть участь два українські фільми

У кінофестивалі в Кореї візьмуть участь два українські фільми 18.04.2024 11:57 Укрінформ У міжнародному кінофестивалі Jeonju International Film Festival у Чонджу (Корея) візьмуть участь два українські фільми, створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Держкіно.

Зокрема, азійська прем'єра стрічки «Киснева Станція» режисера Івана Тимченка відбудеться 4 травня в конкурсній програмі International Competition.

«Cюжет фільму розповідає про події літа 198 року. Мустафа Джемілєв відбуває чотирирічне заслання у якутському селищі Зирянка, де працює на кисневій станції. Щодня він наповнює киснем іржаві балони і котить їх на причал. Це монотонна та виснажлива робота, і в ній він уподібнюється до міфологічного Сізіфа. Це не перше й не останнє його ув’язнення, і здається, що триватиме воно нескінченно…», – зазначають у Держкіно.

Стрічку створено у копродукції України, Чехії та Словаччини, за підтримки Держкіно та Státní fond kinematografie.

Окрім того, 4 травня в конкурсній програмі International покажуть стрічку «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка. Сюжет фільму ґрунтується на історії 1996 року, за пʼять місяців до скасування смертної кари. Двоє друзів – детектив поліції та судовий психіатр розслідують вбивство колеги. Справу швидко закрили, але лишилось чимало запитань.

Стрічку створено за підтримки Держкіно, кінокомпаніями «ВІАТЕЛ» та «Сучасне Українське Кіно».

Міжнародний кінофестиваль Jeonju International Film Festival проходитиме у місті Чонджу з 1 по 10 травня.

Як повідомлялося, фестиваль незалежного та експериментального азійського кіно Jeonju International Film Festival був запущений у 2000 році як позаконкурсний кінофестиваль із частковим конкурсом для сучасного кіномистецтва.

Фото: Держкіно

Україна Держкіно Кінофестиваль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *