У Києві відкрилась виставка художника Валерія Франчука

У Києві відкрилась виставка художника Валерія Франчука 15.06.2024 16:01 Укрінформ У Києві відкрилася персональна виставка народного художника України Валерія Франчука «Погляд крізь час».

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Захід проходить у Національному музеї літератури України.

Як зауважили у МКІП, ця виставка є «діалогом митця і глядача, своєрідним запрошенням у неймовірний світ художника, де відкриваються краса природи та особливість метушливих міст, які під пензлем митця перетворюються на справжні острівці спокою і затишку».

«Масштабність художнього мислення виливається у неповторні триптихи – на полотні зображені мальви-обереги та тендітні кульбабки, як відображення сонця і всепереможності світла», – додали у відомстві.

У МКІП нагадали, що Франчук є лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка та премії імені Василя Стуса. У його творчому доробку – понад 6 тисяч художніх творів, більш як 700 графічних робіт.

Картини митця зберігаються в музеях, громадських організаціях, культурних центрах України та світу.

У творчості Франчука гостро резонують трагічні події історії українського народу: війни й голодомор.

Через свої картини художник закликає не забувати власну історію, тримати та передавати весь глибинний пласт пам’яті. Водночас метою саме цієї виставки є «умиротворення душі, розкриття світу самої людини, яка має розчинитися в природі, в красі рідного краю».

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландській Гаазі в межах виставки «Сміливі нести світло» представили роботи українських фотографів.

Фото: МКІП

Виставка Мистецтво Київ Художник

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *