У Львові відкрили виставку-аукціон розмальованих військових артефактів

У Львові відкрили виставку-аукціон розмальованих військових артефактів Фото 14.06.2023 19:13 Укрінформ У Львові в Центрі Довженка відкрили виставку-аукціон розмальованих військових артефактів «Наш дім – Україна». На ній представлені гільзи, тубуси й снаряди, прикрашені малюнками Ірини Липень.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що виставка «Наш дім – Україна» – ініціатива волонтерів з міста Кривий Ріг. Використані військові артефакти отримали нове мирне життя завдяки мистецтву. Більшість робіт виставки – авторства художниці Ірині Липень, однак тут представлені роботи інших митців та дітей.

«Мій чоловік займається волонтерством і допомагає 17-тій окремій танковій Криворізькій бригаді. Коли він привіз перший тубус, він був весь в сажі. Спочатку ми його відчистили і потім виникла ідея його розмалювати. Згодом, я почала розфарбовувати все більше гільз, тубусів, снарядів. Це мене захопило. Вже назбиралося 44 роботи, тому ми вирішили зробити виставку для людей, щоб вони бачили, що те, що нам несе горе і смерть, можна перетворити в мистецтво», – розповіла Ірина Липень.

У Львові відкрили виставку-аукціон розмальованих військових артефактів / Фото: Роман Балук

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *