У Музеї історії Києва відкрилася виставка «Японія. Очима та серцем»

У Музеї історії Києва відкрилася виставка «Японія. Очима та серцем» Фото 24.04.2024 15:46 Укрінформ Музей історії міста Києва презентував виставковий проєкт «Японія. Очима та серцем», присвячений унікальній природі, культурі та дивовижним людям цієї країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Генеральна директорка музею Діана Попова зауважила, що цією виставкою висловлюється вдячність Японії за величезну допомогу українському народу в боротьбі з агресором й за підтримку країни на міжнародній політичній арені.

«У грудні минулого року під час відрядження до Японії нам пощастило познайомитися з колегами з Музею мистецтв KYOСERA міста Кіото – саме ці спеціалісти допомогли ґрунтовно підготувати цей виставковий проєкт, розкривши нюанси музейної колекції японського живопису, що була подарована Києву містом-побратимом Кіото і зберігається в нашому музеї», – наголосила вона.

Із нагоди відкриття виставки мер Кіото Мацуї Кодзі передав українській столиці вітальні слова.

«Для нас велика честь, що в Музеї історії міста Києва відбудеться виставка, де будуть представлені графічні роботи, подаровані Києву містом Кіото. Мистецтво втішає почуття людей поза межами часу та кордонів, і цією виставкою ми сподіваємося, що наша мовчазна молитва за мир дістанеться сердець мешканців Києва», – зазначив він.

В експозиції також представлені понад 100 фотографій української мисткині Вєри Бланш, яка знайшла прихисток у Японії й почала активно вивчати японську культуру.

У Музеї історії Києва відкрилася виставка «Японія. Очима та серцем» / Фото: КМДА, Любов Голуб’ятнікова

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *