У Музеї війни відкрилася виставка ворожих дронів, які вразила українська ППО

У Музеї війни відкрилася виставка ворожих дронів, які вразила українська ППО Фото 20.10.2023 19:00 Укрінформ У Києві, 20 жовтня, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулась презентація виставки "Загроза з неба".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

«Загроза з неба» – проєкт-застереження про небезпеку, яку несуть українцям ворожі безпілотники, націлені на сили оборони, цивільні обʼєкти, зокрема критичну, економічну, соціально-культурну інфраструктуру тощо.

Водночас це нагадування про необхідність допомагати українським захисникам, зокрема й для забезпечення їх новітніми засобами виявлення та ураження цілей, серед яких дедалі більшу роль відіграють БпЛА.

На виставці представлено безпілотні літальні апарати різних типів, які використовують російські агресори для розвідки та ураження наземних цілей.

“Ми дуже свідомі, що це абсолютно новий вид зброї про який ми довідалися і відчули його терор нещодавно. Серед таких дат можна згадати 17 жовтня 2022 року, тоді російські війська вперше завдали удару цими безпілотниками по Києву”, – сказав директор музею Юрій Савчук.

Він зазначив, що частину експонатів до музею передали із Запорізького напрямку, частину отримали від Головного управління розвідки.

На виставці представлено 17 експонатів, серед них: двигун від БПЛА Shahed 136 ("Герань-2"), БпЛА "Орлан-10", DJI Phantom 4 Pro WM331A, розвідник ZALA 421-16Е2 тощо.

У Музеї війни відкрилася виставка ворожих дронів, які вразила українська ППО / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *