У палаці Терещенків на Житомирщини створили артцентр

У палаці Терещенків на Житомирщини створили артцентр Фото 23.04.2024 11:07 Укрінформ У палаці Терещенків ХІХ ст. у Червоному на Житомирщині створили артцентр.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів засновник громадської організації «Червоне туристичне», гід Тарас Коновалов.

«Артцентр облаштований у корпусі маєтку, який наприкінці ХІХ ст. добудували Терещенки. Я хотів втілити цю ідею в життя ще з 2020 року з метою популяризації пам’ятки та привернення уваги до того, що вона потребує реставрації. Артцентр туристи відвідують під час екскурсії маєтком», – зазначив Коновалов.

За його словами, в артцентрі є картини, фотографії, а також представлені артефакти. Зокрема, там можна побачити картини маєтку та будинку культури, знищеного пожежею, копії фотографій засновників маєтку Адольфа Грохольського та його дружини Ванди Радзивіл-Грохольської, Федора Федоровича Терещенка, який побудова у Червоному авіамайстерні, льотчиці Любові Голанчикової, що випробовувала там літаки.

Там також є артефакти, які передали в артпростір місцеві жителі. З-поміж іншого це фібули початку нашої ери, монети 1620-х років, шамотна (вогнетривка) цегла з палацу, стіл другої половини ХІХ ст.

У палаці Терещенків на Житомирщини створили арт-центр / Фото: Тарас Коновалов

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *