У Польщі скасували концерт популярного гурту, який виступав у Москві

У Польщі скасували концерт популярного гурту, який виступав у Москві 23.06.2024 15:38 Укрінформ Організатори варшавського фестивалю Jazz Around Festival повідомили про скасування концерту колективу Avishai Cohen Trio,який нещодавно виступав на фестивалі у Москві.

Про це на офіційній сторінці у Фейсбуці повідомили організатори Jazz Around Festival, передає Укрінформ.

“Повідомляємо, що запланований на 28 червня концерт Avishai Cohen Trio не відбудеться на Jazz Around Festival. У зв’язку з нещодавніми подіями, пов’язаними з участю Avishai Cohen Trio у Московському джазовому фестивалі, який підтримується російським урядом, з поваги до свободи та демократії ми та інші артисти, яких ми запросили на Jazz Around, і з міркувань безпеки вирішили скасувати концерт Avishai Cohen Trio”, – йдеться у повідомленні.

Організатори наголосили на солідарності з українцями, зазначивши, зокрема, що проводять благодійні концерти на підтримку України.

Раніше польські та українські активісти, зокрема варшавський "Євромайдан" і його лідерка Наталія Панченко, активісти Томаш Сікора, Домінік Гонсьоровський та інші особи активно публічно виступали проти виступу Avishai Cohen Trio на варшавському фестивалі через нещодавній виступ гурту у Москві.

Сікора у Фейсбуці вже подякував Jazz Around Festival і висловив сподівання, що так вчинять і організатори Etno Jazz Festival у Вроцлаві.

Avishai Cohen Trio 15 червня виступили на Moscow Jazz Festival у столиці РФ. Ізраїльський джазовий контрабасист, композитор і співак Авішай Коен наразі не коментував скасування концерту колективу у Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському Люцерні на вимогу уряду однойменного кантону скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, який мав відбутися 1 червня.

Фото: avishaicohen.com

Фестиваль Концерт Музикант Польща Скандал Росія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *