У столичному музеї відкрилася виставка «Київ вночі»

У столичному музеї відкрилася виставка «Київ вночі» Фото 22.05.2024 15:18 Укрінформ У Музеї історії Києва відкрилася художня виставка «Київ вночі», де представлені роботи українських митців ХIX-XXI століття.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Ми всі з вами протягом останніх двох років живемо в дуже незвичній для нас ситуації, ми дуже скучаємо за нашим нічним містом. Першою чергою я б хотіла висловити велику вдячність нашим бійцям, ЗСУ, які захищають нас і дають нам можливість зустрічатися на таких виставках та згадувати, яким прекрасним є наше місто», – сказала генеральний директор музею Діана Попова.

У Музеї історії Києва відкрилася виставка «Київ вночі» / Фото: КМДА

На виставці «Київ вночі» представлені 40 робіт 15 художників, які надали 5 інституцій. Це живопис та графіка з колекції Музею історії міста Києва, Національного Художнього Музею, Національного музею Тараса Шевченка, з приватних колекцій.

Відвідувачі можуть побачити Київ очима відомих художників, серед яких Микола Мурашко, Олександр Животков, Мойсей Вайнштейн, Олена Придувалова, Ганна Криволап, Анатолій Марчук, Антон Логов та інші.

Багато з відібраних до проєкту робіт експонується вкрай рідко. Зокрема, маловідомі твори Самуїла Каплана.

Виставку підготували до Дня Києва, яке відзначають в останню неділю травня.

Експозиція діятиме до 30 червня.

Як повідомлялося, Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра готує прем’єру вистави «Легенди Києва» до дня міста, який відзначатиметься 25 травня.

Фото: КМДА

День Києва Виставка Картина Київ МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *