Українську співачку Ольгу Пасічник нагородили високою державною відзнакою Польщі

Українську співачку Ольгу Пасічник нагородили високою державною відзнакою Польщі Фото 10.10.2023 16:12 Укрінформ Відому оперну і камерну співачку українського походження Ольгу Пасічник, яка вже більше як 20 років живе і працює у Польщі, нагородили високою державною відзнакою Польщі – Золотою медаллю Gloria Artis за заслуги в культурі.

Про це повідомляє Польська Королівська опера у Фейсбуці. 

Співачка отримала нагороду від міністра культури та національної спадщини Польщі Пйотра Глінського після виконання опери Генделя «Роделінда», в якій видатна сопрано виконала головну партію під час ІІІ Фестивалю бароко у Польській Королівській опері.

На фото справа – Міністр Культури Пйотр Ґлінські, зліва – директор Польської Королівської опери Анджей Клімчак / 

Під час нагородження міністр сказав: «Ольга Пасічник – одна з найвидатніших сучасних польських співачок. Для мене вона також є людиною, яка виборола Польську Королівську оперу. Кілька років тому у Варшавській камерній опері була велика криза, яка переросла в успіх, і завдяки цьому була створена Польська Королівська опера. Сьогоднішні овації під час вистави «Роделінда» доводять, що це чудовий заклад і багато в чому він існує завдяки Ользі Пасічник, Анджею Клімчаку, Ришарду Периту та всім митцям, які прагматично та професійно підходили до перетворення кризи на успіх нової установи».

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *