Заступника міністра культури Італії звинувачують у викраденні картини XVII століття

Заступника міністра культури Італії звинувачують у викраденні картини XVII століття 17.01.2024 04:08 Укрінформ Заступника міністра культури Італії Вітторіо Згарбі звинувачують у викраденні картини "Взяття святого Петра" Рутіліо ді Лоренцо Манетті XVII століття. Сам політик усі звинувачення заперечує.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Заступника міністра культури Італії звинуватили у зберіганні та демонстрації викраденої картини XVII століття, він заперечує", – йдеться у повідомленні.

Згарбі потрапив під підозру після того, як надіслав картину на виставку 2021 року. Картину «Взяття святого Петра» було викрадено ще у 2013 році.

Картина художника Рутіліо Манетті – послідовника барокового майстра Караваджо – раніше була виставлена у замку в італійському регіоні П'ємонт.

Згарбі звинувачують у заміні картини, з додаванням свічки у верхній кут, нібито щоб приховати її походження.

Політик каже, що знайшов картину під час реставрації вілли, купленої його матір’ю понад двадцять років тому. Він стверджує, що картина є оригіналом, а полотно, вкрадене у 2013 році, – копією.

Італійський телеканал Rai випустив розслідування, де власниця замку розповіла, що у 2013 році цю картину вирізали з рами. Вона додала, що раніше до замку приїжджав друг Згарбі та висловив зацікавленість у придбанні цієї картини.

У 2021 році Згарбі представив майже ідентичну картину з іншою назвою на художній виставці, привернувши увагу італійських журналістів. Наразі прокуратура конфіскувала картину для аналізу та розслідує справу політика.

Як повідомлялося, в італійському місті Неаполі знайшли загублену картину Боттічеллі вартістю €100 мільйонів.

Фото: Getty Images

Італія Крадіжка Картина Міністр

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *