Адвокат Чикатило загинув під Луганськом — Марат Хабібулін потрапив у ДТП на окупованих територіях — фото

Фото: РИА Новости | Марат Хабібулін і його клієнт у залі суду

Марат Хабібулін повертався до РФ. Російські медіа не уточнюють, що адвокат робив на окупованих територіях України.

Related video

Адвокат Андрія Чикатило, “найзнаменитішого” маніяка СРСР, страченого 1994 року, загинув у ДТП на окупованих територіях України: під Луганськом. Що стало причиною ДТП невідомо. Про це пише ТАСС.

Смерть юриста підтвердила його колишня колега, головна лікарка Лікувально-реабілітаційного наукового центру “Фенікс” Ольга Бухановська, де працював Хабібулін. Чоловік Бухановської в 1990-ті був у процесі над Чикатилом експертом і складав психологічний портрет злочинця.

“Нам зателефонував слідчий, який виїхав на місце, і повідомив цю жахливу новину, що загинув Марат Заїдович. Точні причини загибелі, ДТП це чи проблеми зі здоров’ям, нам поки не відомі, родичі завтра вранці виїжджають туди”, — сказала Бухановська.

Вона зазначила, що в аварію адвокат потрапив, коли повертався з окупованої території України до Ростова-на-Дону. Що він там робив — невідомо.

Справа Андрія Чикатило

Найвідомішою справою Хабібуліна був захист сумнозвісного радянського маніяка Андрія Чикатило.

Чикатило народився в Харківській області, пізніше переїхав до Ростовської, де працював завучем у школі та в ПТУ. Існує два стійких міфи з його минулого, які перевірити виявилося неможливо: перший свідчить, що його старшого брата нібито з’їли під час Голодомору 1933 року. Другий, що вже самого Андрія, який тоді був дитиною, ледь не розстріляли нацистські солдати під час Другої світової війни. Точно відомо, що під час служби в армії він пережив сексуальне насильство.

Точно кількість жертв Чикатила невідома. Він сам стверджував, що вбив 55 осіб, в обвинувальному висновку вказано іншу цифру — 53 жертви.

Андрій Чикатило в залі суду Фото: РИА Новости

Чикатило почав убивати в 1978 році, а заарештували його в 1990 році. Поки його шукали, було заарештовано низку підозрюваних. Один із них, Костянтин Черемушкін, також виявився вбивцею і був розстріляний.

Ростовська обласна колегія адвокатів обрала Марата Хабібуліна як адвоката Чикатила. Процес почався у квітні 1992 року, адвокат Чикатило намагався побудувати лінію захисту на тому, що його клієнт є хворою людиною, яка потребує медичної допомоги, і просив скасувати смертний вирок. Скаргу відхилили, і смертний вирок (розстріл) було виконано через два роки після смертного вироку в Новочеркаську.

Нагадаємо, Олександр Бухановський, який склав психологічний портрет Чикатила, помер 2013 року. Саме він стверджував, що маніяк не страждав на психоз, або розумову відсталість.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *