Авіакатастрофа Мі-8 в РФ – вертоліт знайшли на дні озера – фото та відео

Слідство розглядає кілька версій падіння вертольота, який належав рятувальникам. Зокрема, правоохоронці не виключають помилку екіпажу, несприятливі погодні умови та несправність техніки.

Related video

Зниклий 4 лютого в Росії вертоліт Мі-8, який належав МНС РФ, знайшли на Онезькому озері в Карелії. Про це пише російське медіа ТАСС

“Виявлено місце падіння вертольота Мі-8 в Онезькому озері за 11 км від берега, уламки перебувають на глибині 40-50 метрів”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вертольотом Мі-8 керував досвідчений екіпаж, який має за плечима і”тисячі годин польоту”, і який неодноразово залучався до пошуку та порятунку людей.

Слідчі порушили кримінальну справу після аварії вертольота Мі-8 у Карелії. Про це повідомили у Західному міжрегіональному слідчому управлінні на транспорті СК РФ.

Як інформує російське медіа Shot, нині на місці падіння судна розпочали роботу водолази. Глибина озера у цьому місці сягає 50 метрів. Також до пошуків підключили телекерований підводний апарат “Фалькон”, здатний занурюватись на 300 метрів.

“Командир повітряного судна Євсєєв В.М. — родом із Саранська, там у нього була своя школа пілотів для дітей та підлітків”, — йдеться в повідомленні.

На борту було три члени екіпажу

Слідство розглядає кілька версій катастрофи вертольота Мі-8 МНС Росії в Карелії, серед них помилка екіпажу, погодні умови та несправність техніки.

Що ще відомо про авіакатастрофу на Онезькому озері:

  • Борт доставив рятувальників із Санкт-Петербурга на Міжнародну науково-практичну конференцію “Російський лід — 2024” до міста Витегру Вологодської області.
  • Екіпаж вирушив до Петрозаводська (Карелія) для дозаправки. Зв’язок із ним перервався, коли вертоліт вилетів із Петрозаводська назад до Витегри — близько 20:30.
  • Погодні умови були несприятливі: низька хмарність та слабка видимість, проте політ було дозволено.
  • Співробітники МНС виявили місце аварії приблизно за 20 км від села Дерев’яне Пріонезького району Карелії.
  • Уламки вертольота виявлені за 11 км від берегової лінії Онезького озера. Глибина там сягає 50 метрів.
  • На борту було три члени екіпажу: КВС Євсєєв В. Н., другий пілот Носов С. А., механік Біліда В. П. Попередньо, всі вони загинули.
  • Вертоліт належав Північно-Західному авіаційно-рятувальному центру МНС.

Нагадаємо, що бійці ГУР Міноборони отримали евакуаційний вертоліт Мі-2 АМ-1 від народу Польщі.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає з Німеччини партію вертольотів Sea King Mk.41 багатоцільового призначення. Ці машини здатні перетнути Чорне море і дістатися до Криму.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *