Байден закликав нового спікера Палати представників підтримати допомогу Україні

Фото: Flickr | Джо Байден

За словами американського лідера, він готовий співпрацювати з будь-яким спікером, щоб розбудовувати країну і відстоювати її зовнішньополітичні інтереси на міжнародній арені.

Related video

Президент США Джо Байден привітав конгресмена Майка Джонсона з призначенням на посаду спікера Палати представників. Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Білого Дому.

За словами американського лідера, він готовий співпрацювати з будь-яким спікером, щоб розбудовувати країну і відстоювати її зовнішньополітичні інтереси на міжнародній арені.

“Я запропонував історичний додатковий пакет фінансування, що просуває наші двопартійні інтереси національної безпеки в Ізраїлі та Україні, забезпечує безпеку нашого кордону”, — сказав Байден.

Він зазначив, що ці пріоритети були схвалені керівництвом як Демократичної, так і Республіканської партій США.

Також Байден заявив, що попри всі розбіжності, необхідно розуміти, що американським політикам потрібно шукати спільну мову для подолання викликів.

Як повідомляє NBC, Джонсон заявив, що Палата представників працює над допомогою Україні, однак у них “будуть певні умови”.

“Ми хочемо підзвітності й хочемо, щоб Білий дім чітко визначив цілі. Але ми збираємося провести ці обговорення. Це буде дуже продуктивно”, — сказав він.

Нагадаємо, що 25 жовтня республіканець-трампіст був Джонсон обраний спікером Конгресу. Джонсон — ультраправий консервативний конгресмен, активний прихильник колишнього президента США Дональда Трампа, він також був ключовою фігурою в Конгресі, яка намагалася домогтися скасування результатів виборів 2020 року.

Також ЗМІ повідомляли, що Джонсон готовий до переговорів щодо військової допомоги Україні та запиту президента Джо Байдена. За словами журналістів, раніше політик дуже скептично ставився до цього запиту, адже й колишній президент США Дональд Трамп. Саме він закликав прихильників голосувати за цього кандидата.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *