Берлін подарує віллу Геббельса, яку росіяни приписали Зеленському: деталі

Фото: DW | Ілюстративне фото вілли Геббельса

РосЗМІ поширювали інформацію про те, що колишню віллу Йозефа Геббельса купив президент України Володимир Зеленський. Заяви окупантів спростувала німецька компанія, яка управляє нерухомістю.

Related video

У Німеччині хочуть знести чи подарувати віллу, яка належала одному з довірених осіб Гітлера Йозефу Геббельсу. Ще у грудні 2023 року росЗМІ поширювали інформацію про те, що будівлю нібито придбав президент України Володимир Зеленський. Про це повідомив міністр фінансів Берліна Штефан Еверс, передає Associated Press.

“Я пропоную будь-кому, хто захоче зайняти цей об’єкт, прийняти його як подарунок від землі Берлін”, — сказав Штефан Еверс.

Він зауважив, що в іншому випадку Берліну доведеться знести будівлю.

Важливо "Абсурд очевидний": у ФРН відреагували на заяву РФ про "незавершену денацифікацію" Німеччини

Чи дійсно віллу придбав президент Зеленський

У DW розповіли, що в грудні 2023 року росЗМІ поширювали інформацію про те, що колишню віллу Йозефа Геббельса нібито придбав президент України Володимир Зеленський через підставних осіб та офшорну фірму. Проте німецька компанія Berliner Immobilienmanagement, яка управляє нерухомістю, спростувала заяви РФ.

Кому належить вілла Геббельса

Вілла Геббельса та всі будівлі колишньої комсомольської школи належить федеральній землі Берлін попри те, що будівля розташована за межами столиці в Бранденбурзі. Для того, аби привести будівлю та територію у належний вигляд потрібні багатомільйонні інвестиції. Наразі ж такі кошти витратити не готові, проте з продажем також складно. Адже Берлін хоче бути впевненим, що будівля не потрапить до поганих рук через свою історію.

Берлін витрачає 280 тисяч євро щорічно на підтримку будівлі в життєздатному вигляді без будь-якої надії на те, що витрати окупляться. Наразі ж вілла та інші будівлі пустують вже понад 20 років, тоді як їхній стан погіршується.

“У землі Берлін немає власних фінансових ресурсів для розвитку об’єкта через напружену бюджетну ситуацію”, — повідомили в компанії BIM.

Деякі громади вимагають введення пʼятирічного мораторію на його знесення. Тоді як жителі Берліна вважають, що територію слід перебудувати під житловий фонд з потенціалом в 4000 квартир, але муніципалітет відмовляється від цієї ідеї.

Нагадаємо, 29 квітня у ЗМІ повідомили, що Берлін не підтримує ідею конфіскації заморожених активів російського центробанку на користь Києву. Зокрема, Німеччина боїться, що це може створити прецедент.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *